7.8.18

Fitness και φανταστικοί εχθροί (1)









Οι φανταστικοί εχθροί εφευρίσκονται για να μπορούν κάποιοι να προωθούν τα προϊόντα τους και να κερδίζουν χρήματα.

Δεν υπάρχει καλύτερο τρόπος από πλευράς των marketers από το να δημιουργήσουν στους πελάτες-στόχους αισθήματα φόβου, τύψεων, ενοχής, ντροπής κλπ.

Κάποιον φανταστικό εχθρό για την αντιμετώπιση του οποίου θα σας πουλήσουν τα κατάλληλα όπλα, κάποιο πρόβλημα τη λύση του οποίου παίζουν στα δάχτυλά τους μέσω των προϊόντων και των μεθόδων τους.


Σχετικό ήταν το άρθρο αυτό:


Το σώμα σου είναι χάλια αλλά μπορώ να στο φτιάξω. Αγόρασε το προϊόν μου!




Οι πιο συνηθισμένοι φανταστικοί εχθροί

- τα πρότυπα που προωθούνται από τη βιομηχανία fitness τόσο για το αντρικό όσο και για το γυναικείο σώμα, πρότυπα που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα.

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να έχει το σώμα ενός επαγγελματία, που εκτός του ότι η δουλειά του είναι να τρώει σωστά και να γυμνάζεται, έχει και διάφορα άλλα βοηθήματα, συχνά παράνομα.

- οι υδατάνθρακες

Η αποφυγή τους έχει γίνει trend - δεν μιλάω μόνο για τους υπερεπεξεργασμένους - και έχει κάνει επίσης trend  την έλλειψη πολύτιμων μικροθρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό, την χρόνια κόπωση, τη δυσθυμία και τις ξαφνικές αλλαγές διάθεσης, τη δυσκοιλιότητα, την κάμψη του ανοσοποιητικού κλπ.

- η γλουτένη

Η γλουτένη αποτελεί θανάσιμο πρόβλημα για το 1% του πληθυσμού που πάσχει από κοιλιοκάκη και κάποιο άλλο μεγαλύτερο ποσοστό, δύσκολα υπολογίσιμο όπου προκαλούνται ήπια ως σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα.

 Aλλά  αυτό με τίποτα δεν δικαιολογεί τον εξοστρακισμό βασικών διατροφικών ομάδων όπως τα σιτηρά όταν μάλιστα υπάρχουν σιτηρά όπως η ζέα ή η όλυρα ( dinkel ).
 Κρατώντας την γλουτένη έξω από το σώμα σου σημαίνει ότι  κρατάς και κάποια πολύτιμα διατροφικά στοιχεία.

Aναπτύχθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία που απλά ανέβασε αχρείαστα τις τιμές των σχετικών προϊόντων για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
  Και τις ανέβασε αρκετά γιατί η βιομηχανία αυτή δουλεύει με πολλαπλάσια περιθώρια κέρδους σε σχέση μ' εκείνη των τυπικών τροφών.



Tέλος του 1ου μέρους 


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




No comments:

Post a Comment