14.3.19

Πώς μπορούμε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες; (3)






Δείτε τα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:


Πώς μπορούμε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες; (2)



Και κλείνουμε την εξίσωση της καταναλωνόμενης ενέργειας με τον τελευταίο της όρο που είναι η τροφική θερμογένεση ή το θερμικό αποτέλεσμα των τροφών.


Το θέμα το είχαμε θίξει εδώ πριν από καμιά δεκαριά χρόνια - ρε πως περνάνε τα άτιμα...


Ποιες είναι οι πιο θερμογόνες τροφές; (3)


Το θερμικό αποτέλεσμα μιας τροφής  είναι η ενέργεια που απαιτείται για την πέψη και την αφομοίωσή της.

Οι πρωτεΐνες έχουν το μεγαλύτερο θερμικό αποτέλεσμα που φθάνει το 30% των προσλαμβανόμενων από αυτές θερμίδων.

Μετά έρχονται τα ινώδη λαχανικά και οι υπόλοιποι ακατέργαστοι, σύνθετοι υδατάνθρακες με ποσοστά 15%+  και μακράν τελευταίοι οι απλοί υδατάνθρακες με τα λίπη.


Σημεία προσοχής


- ιδανικοί συνδυασμοί γίνονται με πρωτεΐνη και λαχανικά

- όσοι τρώνε ακατέργαστες τροφές στην πρωτογενή τους μορφή έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με αυτούς που τρέφονται με junk

- οι χυμοί είναι ασύμφοροι σε σχέση με τα φρούτα

- οι ωμές τροφές έχουν μεγαλύτερο θερμικό αποτέλεσμα από τις μαγειρεμένες


Είναι σημαντική η υψηλή τροφική θερμογένεση;

Nαι, αρκετά σημαντική. 

Θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για το κάτι παραπάνω όταν έχουμε τα υπόλοιπα θέματα τακτοποιημένα.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα δε είναι ότι δεν απαιτεί κανέναν κόπο.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos

No comments:

Post a Comment