17.6.10

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (3)







Διαβάστε επίσης:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (2)



Και φθάνουμε και στα παρά θιν' αλός.
 
Με τρελαίνει να τρέχω και γενικά να γυμνάζομαι δίπλα στο κύμα. Η ευμετάβλητη γοητεία της θάλασσας τρέφει με περισσότερη ενέργεια τα προγράμματά μου. Είναι απλά αυτό που λέμε έμπνευση.
 
Μπορείτε να γυμναστείτε με παπούτσια η και χωρίς. Αν τρέξετε για χιλιόμετρα ακολουθώντας την ακτογραμμή τότε τα παπούτσια είναι μάλλον απαραίτητα για να μην πατήσετε τίποτα από αυτά που άφησαν πίσω τους κάποιοι από τους "λάτρες" της φύσης.
 
Αν κάνετε σπριντ ,τα παπούτσια είναι μάλλον περιττά εφ' όσον ελέγξετε την περιοχή σας.
 
Ένα καλό πρόγραμμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει 10' με βάρη και 10' με σπριντ. Είναι αρκετά σύντομο αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα δείτε αστράκια όσο σκληρό καρύδι κι αν είστε.
 
Αφού τελειώσετε με την προθέρμανσή σας ξεκινάτε  με κυκλική προπόνηση που περιέχει γύρω στις 6-8 ασκήσεις. Κάνετε το ένα σετ πίσω από το άλλο και μόλις κλείσει ο πρώτος κύκλος συνεχίζετε αυτόματα με τον επόμενο.
 
Τι ασκήσεις;
 
Ανακατέψτε ασκήσεις για όλα τα μέρη του σώματος: διάφορα είδη πουσάπς, διάφορα καθίσματα και προβολές,burpees,βάδισμα στα τέσσερα,επιτόπια αναρρίχηση και πολλές άλλες ων ουκ έστι αριθμός .
 
Μετά από 10' κάντε οκτώ 60άρια δίνοντάς τα όλα. Έχετε υπόψη ότι οι ταχύτητες στην άμμο καταπονούν το μυϊκό σύστημα ακόμη περισσότερο. Αν νιώσετε κανένα τραβηγματάκι παρατήστε τα. Το διάλειμμα ανάμεσα στα σπρίντ να είναι μεταξύ 60"- 90".
 
Κάντε και μια σύντομη αποθέρμανση και λίγο στρέτσινγκ και είστε έτοιμοι να κυριαρχήσετε στη μέρα σας  με ένα μεταβολισμό αγριεμένο και μια διάθεση ίσαμε τον ήλιο που εν τω μεταξύ έχει εδραιωθεί για τα καλά στο στερέωμα.
 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε την ακτογραμμή ρίχνοντας που και που κανένα σπριντάκι για να κρατάτε τις στροφές ψηλά και να κεντρίζεται και το ενδιαφέρον.
 
Είθισται ο κόσμος να βάζει κιλά στις διακοπές. Εσείς πάτε αντίθετα στο ρεύμα!
 
 
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης


Φίλος και συνοδοιπόρος σας





No comments:

Post a Comment