Βάρη: ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε βάρη!
Πολύ σκληρά αν δεν θέλετε να χάνετε το χρόνο σας.
'Ετσι θα πρέπει οι τελευταίες 1-2 επαναλήψεις να βγαίνουν με δυσκολία χωρίς ποτέ να παίζετε με τα όρια της μυϊκής αστοχίας σας.
Αφήστε την υπόθεση "μυϊκή αστοχία" για τους bodybuilders. Όταν βαδίζεις επί ξυρού ακμής κινδυνεύεις να κοπείς πολύ άσχημα!
Αυτά όταν πάτε για αύξηση της μυϊκής σας μάζας (υπερτροφία).
Αν πάτε για συντήρηση,κάψιμο λίπους και γράμμωση θα συνιστούσα να στραφείτε στη μεταβολική προπόνηση δουλεύοντας με αξιοπρεπή βάρη, μειώνοντας παράλληλα στο ελάχιστο τα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ για να δώσετε στην προπόνησή σας μια αερόβια χροιά!
ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ: Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ!
Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να εκμαιεύσετε κάποια αξιοπρεπή αποτελέσματα θα πρέπει να ασκείστε με ένταση, βγαίνοντας έξω από τα όρια της άνεσής σας.
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/
Καλησπέρα,
ReplyDeleteΚάποια προγράμματα με kettlebels,barbels κλπ μπορείτε να βρείτε εδώ
http://www.myomytv.com/
τι ειναι η μυικη αστοχια?
ReplyDeleteTo σημείο εκείνο όπου ο μυς είναι τόσο κουρασμένος που δεν μπορεί να κάνει ούτε μία επανάληψη.
ReplyDeleteΓεια σου Χρήστο! Ένας από τους κινδύνους που υπονοείς, είναι και η ραβδομυόλυση; Είχες ποτέ τέτοιο πρόβλημα; Βρέθηκε αυξημένη μυοσφαιρίνη στο αίμα μου. Είμαι σε διαδικασία που το ψάχνω ιατρικά άλλα σε ρωτάω κι εσένα αν έχεις κάποια προσωπική ή έστω κάποια γενικότερη άποψη - εμπειρία. Ευχαριστώ! Δημήτρης
ReplyDeleteΠολύ σπάνια περίπτωση η ραβδομυόλυση και την έχω συναντήσει μόνο σε crossfiters. Η αυξημένη μυοσφαιρίνη μπορεί να οφείλεται σε πολύ έντονη άσκηση!
ReplyDelete