Δείτε τα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:
Οι πιο αντιφλεγμονώδεις τροφές! (3)
4. Μπρόκολο και υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά
Για το μπρόκολο έχουμε γράψει κι εδώ:
Είναι ένα λαχανικό με εξαιρετικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ισχυρή αντικαρκινική δράση:
Πολύ πλούσιο σε σουλφοραφάνη, μια ισοθειοκυανική ένωση με εξαιρετικά ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και πολλαπλούς αντιφλεγμονώδεις μηχανισμούς:
Πλούσιο επίσης σε καμπφερόλη μια ουσία που μειώνει τον αντίκτυπο των αλλεργιογόνων τροφών στον οργανισμό.
Λαχανίδα,λάχανο,λαχανάκια Βρυξελλών και κουνουπίδι ανήκουν επίσης στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών και έχουν ανάλογη αντιφλεγμονώδη συμπεριφορά.
Βάλτε με κάθε θυσία το μπρόκολο στο διαιτολόγιό σας και αν δεν μπορείτε να το φάτε βρασμένο να ξέρετε ότι γίνεται πολύ νόστιμο και ψητό.
Τέλος του 4ου μέρους
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
No comments:
Post a Comment