4.10.18

Βάρη: Κάποιες αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν (2)









Δείτε το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου εδώ;

Βάρη: Κάποιες αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν (1)




6. Το concept της μυϊκής σύγχυσης / muscle confusion ανήκει στη σφαίρα της μυθοπλασίας. 

Δεν υπήρξε ποτέ επιστημονική τεκμηρίωση και δεν θα υπάρξει.

Τι λέει; 

Ότι είναι πιο εύκολο να φθάσουμε σε πλατό όταν κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις. 
Άρα αν τις αλλάζουμε τακτικά προκαλούν ένα είδος σύγχυσης στους μυς και τους αναγκάζουμε να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα εμποδίζοντας τα πλατό.

Το θεμα είναι ότι οι μύες δεν είναι τόσο έξυπνοι για να σκέφτονται τέτοια πραγματα και να μπερδεύονται με νέες ασκήσεις.

Ο πλουραλισμός στις ασκήσεις είναι καλός γιατί χτυπάμε μια μυϊκή περιοχή υπό διάφορες γωνίες και γιατί δημιουργεί νέες νευρολογικές προσαρμογές.
 Δεν προστατεύει όμως από τα πλατό.

Αντίθετα η τυφλή προσκόλληση στον πλουραλισμό μπορεί να εμποδίσει την τελειοποίηση της τεχνικής πολύ βασικών ασκήσεων, τεχνικής που πολλοί κάνουν χρόνια ολόκληρα για να κατακτήσουν.

Γυμνάζονται για χρόνια και δεκαετίες και συνεχώς βρίσκουν τρόπους για να βελτιώνουν την τεχνική τους και να αποσπούν περισσότερα από τη συγκεκριμένη άσκηση.

Τεχνικές όπως αυτή της προοδευτικής υπερφόρτωσης αντίθετα, θεωρούνται πιο αποτελεσματικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την αποφυγή βαλτωμάτων / πλατό.

7. Δεν ψάχνουμε για συμβουλές και προγράμματα προπόνησης σε instagram,celebrities και ότι έχει σχέση με social media.

Yπάρχουν πολλά σοβαρά sites στο διαδίκτυο με δυνατό επιστημονικό υπόβαθρο όπως υπάρχουν και επιστήμονες γυμναστές στα γυμναστήρια από όπου μπορούμε να αντλήσουμε σχετικές πληροφορίες.

Δεν νομιμοποιείται κανένα fitness model, που δεν έχει τελειώσει ούτε το λύκειο, να δίνει συμβουλές στο ευρύ κοινό αλλά κυρίως το ευρύ κοινό δεν έχει καμιά δουλειά να ψάχνει για λύσεις σε social media,fitness celebrities και personal trainers της οκάς.




Τέλος του 2ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



4 comments:

  1. Απόλυτο δίκιο σε όσα λες και ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
    Ψιλο-offtopic αυτό που θα πω, αλλά μου θύμισε αυτό που άκουσα πριν μέρες από κυρία/κριτή τηλεοπτικού σόου ότι "μπορείς να χάσεις τα κιλά της περιφέρειας, υπάρχουν ειδικές δίαιτες για το τοπικό πάχος...". Το πόσο ασχετοσύνη υπάρχει από τους επιπλέοντες φελλούς δεν περιγράφεται...

    Συνέχισε έτσι Χρήστο, βοηθάς πολύ κόσμο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ φίλε,να είσαι καλά!

      Delete
  2. Παρ ολλο που ειμαι γυμναστρια και γνωριζω καποια πραγματα και παρ ολλο που δεν εισαι γυμναστης ...παρακολουθω οτι γραφεις με ευλαβια και διασταυρωνω τις γνωσεις σου αυτες που δε ξερω ακομη και με γιατρους ενδοκρυνολογους π.χ και οτι ανεβαζεις πραγματικα ειναι τεκμηριομενο,εισαι εγγυκλοπαιδια!!!!σορι για τα ορθογραφικα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πόπη σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Μου δίνεις δύναμη για να συνεχίσω. Εσύ και όλοι οι τόσο ευγενικοί φίλοι!

      Delete