31.10.18

To σήμερα και το αύριο









Eίναι πράγματι πολύ κρίμα που η κυρίαρχη αντίληψη είναι το να κάνεις τα πάντα για το σήμερα, χωρίς σκέψη και προγραμματισμό για το μέλλον.

Και η αντίληψη αυτή επιβάλλεται τόσο  από τα social media και το διαδίκτυο γενικά όσο και από τα ΜΜΕ, από φορείς και ανθρώπους που έχουν να πουλήσουν γρήγορες - και κερδοφόρες κυρίως - λύσεις.

Το να γυμναστείς για 3-4 ώρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο για γρήγορα αποτελέσματα δεν σε βάζει στη φιλοσοφία της μακροπρόθεσμης μέριμνας και αναζήτησης.

Και η μακροπρόθεσμη αναζήτηση είναι υγεία, δύναμη και αλώβητη ποιότητα ζωής καθώς περνάνε τα χρόνια, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κρατούσα φιλοσοφία του πως θα δείχνω σήμερα και τον επόμενο μήνα.

Και η φιλοσοφία αυτή διαβρώνει το αύριο γιατί εμπεριέχει το σπέρμα της ανυπομονησίας και της παράλογα γρήγορης ανταμοιβής.

Δεν είναι άλλωστε σπάνιο το φαινόμενο να προσπαθεί κάποιος να ανατρέψει τις ατασθαλίες και την αδιαφορία ετών και δεκαετιών μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες χρησιμοποιώντας μη διατηρήσιμες, άκρως επιθετικές μεθόδους διατροφής και άσκησης με φοβερά υψηλά ποσοστά rebound.

Στο fitness να πηγαίνετε με την άλλη, τη μη κυρίαρχη φιλοσοφία.
 Δουλέψτε με γνώμονα όχι το πως θα δείχνετε σήμερα αλλά για την υγεία σας, τη δύναμή σας και την ποιότητα της ζωής σας μεσομακροπρόθεσμα.
Αργά, συστηματικά και μεθοδικά.

Είναι βέβαια μια  λιγότερο sexy και glamorous προσέγγιση που αψηφά όλες τις μόδες του σήμερα αλλά έχει τις καλύτερες αποδόσεις στο μέλλον.


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





No comments:

Post a Comment